Видалення заліза / марганцю
Технологія видалення з води заліза/марганцю зводиться до їх окислення (повітрям, гіпохлоритом та ін.) та подальшою фільтрацією на напірних механічних фільтрах.
Для прискорення процесу окислення завантаження фільтра додають різні матеріали типу Birm, Greensand / Greensand+, Aqua-Mandix.
Продуктивність 1 фільтра від 1 до 200 м3/год
Корпуси фільтрів:
- композитні, D 200 – 1600 мм, Pроб до 10 кг/см2;
- металеві з антикорозійним покриттям, D 1800 – 5000 мм, Pраб до 16 кг/см2.
Види виконання по автоматизації:
- ручне;
- автоматичне, з використанням універсальних керуючих клапанів типу Clack, Fleck, RX та ін.;
- автоматичне, за допомогою системи управління з використанням промислового контролера Siemens чи аналогів.
Застосовуються :
- у будь-яких системах водопідготовки для захисту наступних ступенів (іонного обміну, осмосу тощо) від негативного впливу заліза;
- для технологій, де потрібна повна відсутність заліза у воді: у харчовій промисловості (приготування пива, напоїв та ін.), у текстильній промисловості та ін.;
- у підготовці води для котла;
- для підготовки води питного та госппобутового призначення.
Переваги:
- можливість вибору конфігурації будь-якої продуктивності, під будь-який вміст заліза та марганцю у вихідній воді, під будь-які вимоги до очищеної води;
- висока ємність;
- надійність та довговічність;
- простота управління та обслуговування.